סגל

סגל אקדמי

ד"ר רננה קידר

ד"ר רננה קידר

ראשת המרח״ב

רננה קידר היא מרצה בכירה בפקולטות למדעי הרוח ולמשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים משנת 2020. 

רננה עומדת בראש מעבדת לנדקר למדעי הרוח הדיגיטליים והקימה את התוכנית להוראת מדעי הרוח הדיגיטליים בפקולטה למדעי הרוח. היא זוכת מלגת אלון לשנים 2021–2023 .

קרא עוד

רננה סיימה בהצטיינות תואר ראשון במשפטים ובמדע המדינה באוניברסיטת תל אביב ושימשה כפרקליטה במחלקת הבג״צים בפרלקיטות המדינה. לאחר שהשלימה לימודי דוקטורט בספרות השוואתית באוניברסיטת סטנפורד, היא נבחרה כעמיתת פוסט-דוקטורט במרכז מינרבה לזכויות אדם וכעמיתת מרטין בובר באוניברסיטה העברית. כיום, היא חברה במרכז למחקר רב תחומי במדעי הנתונים באוניברסיטה העברית, ובמרכז פדרמן לחקר הסייבר באוניברסיטה העברית ומשמשת כחוקרת אורחת בPoetic Media Lab במרכז למדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטת סטנפורד.

קראו פחות
יעל  נצר

ד"ר יעל נצר

מדענית ראשית

ד״ר יעל נצר היא המדענית הראשית במרח״ב באוניבריטה העברית. יעל בעלת תואר ד״ר במדעי המחשב, ולימודים לתואר שני בספרות עברית מאוניברסיטת בן גוריון. המחקר שלה משלב בין בלשנות חישובית וייצור שפה טבעית.

קרא עוד
בשנים האחרונות יעל מלמדת את תחומי מדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטאות חיפה, תל אביב ובן גוריון, ובמוסדות שקשורים למדעי הרוח הדיגיטליים כגון אוניברסיטת הקיץ האירופית בלייפציג ובית ספר החורף למדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטה העברית. במקביל, יעל עובדת ב׳דיקטה׳, המרכז הישראלי לניתוח טקסט והיא חברה במעבדה למדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטת חיפה. בשנים האחרונות היא מפתחת ומיישמת מתודות ליצירת ארכיונים דיגיטליים אישיים, ומתעניינת בייצוג ידע בארכיונים, ספריות ובמדעי הרוח בכללותם.

קראו פחות
ברק  סובר

ד״ר ברק סובר

ד״ר ברק סובר הוא מרצה בכיר לסטטיסטיקה ומדעי הנתונים, ולמדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטה. עבודת הדוקטורט שלו התמקדה במתמטיקה יישומית, בהדרכתו של פרופ' דוד לוין מאוניברסיטת תל אביב. מחקרו עוסק בהפעלת גישות חישוביות וסטטיסטיות לחקר התפתחות הכתיבה העברית, הפעלת גישות של עיבוד אותות בתולדות האומנות, גיאומטריה של נתונים, וסטטיסטיקה מתמטית.

קרא עוד

 

קראו פחות
תמונת איריס ערד

ד״ר איריס ערד

ד"ר ארד עבדה במשך שנים רבות כמתכנתת מקצועית וכמידענית בתעשיות ההיי-טק והבריאות. במהלך עבודתה היא התמחתה בדיגיטציה של כתבי עת מודפסים, וחקרה את ההיבטים הלשוניים, הלוגיסטיים והטכניים של דיגיטציה של כתבי עת מדעיים. תחומי העניין שלה כוללים עיבוד תמונה דיגיטלית וזיהוי תווים אופטי, וכן עיבוד טקסטים ובלשנות סטטיסטית.

קרא עוד

ד"ר ארד סיימה תואר שני בבלשנות כללית באוניברסיטת רידינג בבריטניה. היא סיימה תואר שני נוסף בתרגום ממוחשב במכון למדע וטכנולוגיה של אוניברסיטת מנצ'סטר בבריטניה, שם גם קיבלה את הדוקטורט שלה בבלשנות חישובית. יש לה תואר שני גם במדעי המידע מהאוניברסיטה  העברית בירושלים. היא משמשת ראש מעבדת הצילום ההיפרספקטראלי -Scripta/Spectra

 

קראו פחות

פוסט דוקטורנטים

נעם מאיר

נעם מאיר

לאחרונה סיימתי את הדוקטורט שלי בחקר כתבי יד וספרות סורים, המחקר שלי התמקד בעיקר בגישות חישוביות והיסטוריות ליצירת מודלים וניתוח כתבי-יד סוריים פרה-מודרניים.

קרא עוד
בנוסף, עבדתי כמפתח תוכנה ויועץ מחקר חישובי עבור מספר פרויקטים של DH, לרבות: פיתוח מודלים של זיהוי טקסט בכתב יד (HTR) ושל סגמנטציה באמצעות Kraken/eScriptorium עבור מסמכים עבריים ופרסיים; עיצוב וניהול מסדי נתונים  על פלטפורמת Omeka S; פיתוח מהדורה דיגיטלית של TEI למהדורה ביקורתית של המקרא; ניתוח NLP של ספרות מדע בדיוני מודרנית.

קראו פחות

תומכי מחקר

Avishag Ben Yosef photo

אבישג בן יוסף

אבישג היא תלמידת תואר שני במחלקה לתולדות עם ישראל ויהדות זמננו שם היא מסיימת את כתיבת התיזה שלה על העברת יצירות אמנות מצרפת לישראל בשנים הראשונות שאחרי מלחמת העולם השנייה תוך שימוש בכלים של ניתוח רשתות.
תמונה פיינברג

ורוניקה פיינברג

ורוניקה פיינברג היא בעלת תואר שני במדעי הרוח הדיגיטליים ותואר ראשון בפילולוגיה (שתיהן באוניברסיטת המחקר הלאומי "בית הספר הגבוה לכלכלה", מוסקבה).

קרא עוד
המחקר הפילולוגי של ורוניקה התמקד בהיבטים לשוניים של השפה הפואטית והסמנטיקה. כחוקרת DH היא עבדה על ניתוח טקסט באמצעות Python ו-R, יישום של תורת הגרפים, ניקוי נתונים ותעתוק כתב יד עם מודלים מאומנים.

קראו פחות
נוע שמואלי תמונה

נעה שמואלי

נעה שמואלי היא סטודנטית לתואר שני בפורום אירופה באוניברסיטה העברית. את התואר הראשון עשתה במתמטיקה ובמדעי הרוח בתכנית אמירים.